Covid-19 maatregelen voor onze veehouders

Slagharen, 23 maart 2020

Beste veehouders,

Ook wij, Kai, Corein, Danielle en Koen, zien ons genoodzaakt extra maatregelen te nemen met betrekking tot Covid-19. Dit vinden we belangrijk om de verspreiding van het virus te beperken. Daarnaast willen we er alles aan doen om de diergeneeskundige zorg zoveel mogelijk te kunnen blijven uitvoeren.


Om dit te bereiken nemen wij vanaf vandaag, 23 maart 2020, de volgende maatregelen:

  • Rundveedierenartsen doen visites zoveel mogelijk vanuit huis. Bestel medicijnen dus tijdig, zodat de dierenartsen zo min mogelijk op de praktijk hoeven te komen.
  • Wij komen niet meer in huis voor bespreken van bedrijfsresultaten en advisering. Dit kan waar mogelijk telefonisch.
  • Verder houden we ons zo veel mogelijk aan de algemene hygi├źnemaatregelen (1,5 m afstand, geen handen schudden e.d.)
  • Voor medicijnbestellingen op de praktijk willen we vragen om deze telefonisch te bestellen. Deze kunnen dan buiten in de kast klaar worden gezet. Of binnen, waarbij we willen verzoeken hoe ongezellig ook;), de medicijnen te pakken en weer weg te gaan.
  • Als u een melk- of mestmonsters wilt brengen voor onderzoek, graag van tevoren bellen voor overleg.
  • Wij willen u vragen als u niet fit bent (ook bij milde klachten zoals hoesten of verkoudheid) de afspraak af te bellen of iemand anders aanwezig te laten zijn tijdens het bezoek van de dierenarts.
  • Mocht de dierenarts klachten hebben, zullen wij zo tijdig mogelijk contact opnemen om een passende oplossing te zoeken (uitstel van de afspraak of een andere dierenarts).
Deze maatregelen lijken bij de huidige situatie passend. Omstandigheden kunnen echter snel veranderen. Wij houden u op de hoogte als het noodzakelijk lijkt deze maatregelen uit te breiden.

Wij hopen op uw begrip en wensen iedereen een goede gezondheid toe!

Met vriendelijke groet,

 Team Dierenartsenpraktijk Salland

Publicatiedatum: 23-03-2020


Terug naar overzicht